Beter H1N1-vaccin voor Duitse politici

Veerle (Volpez)

Bondskanselier Angela Merken en de Duitse ministers krijgen volgens het Duitse blad Bild een ander vaccin toegediend tegen het H1N1-virus dan de rest van de Duitse bevolking. De 'elitevaccins' zouden beter zijn voor de gezondheid.

Volgens experts bevatten de vaccins voor de politici niet de omstreden adjuvanten, waarvan veel experts zeggen dat zij permanente ernstige schade aan de gezondheid zullen toebrengen. Volgens Spiegel Online zullen zowel de Duitse politici als het Duitse leger het middel Celvapan toegediend krijgen. De 'gewone burger' krijgt het middel van Glaxo Smith Kline (Pandemrix), dat vermoedelijk wel schadelijke adjuvanten bevat.

Kinderartsen en medewerkers in de Duitse gezondheidszorg rebelleren openlijk tegen het mogelijk giftige vaccin. Dieter Ludwig, voorzitter van de medicijncommissie van de Duitse medici, laat weten dat de gezondheidsautoriteiten geheime afspraken maakten met de farmaceutische bedrijven die de griepvaccins maken.

Volgens Johanner Löwer van het Paul Ehrlich Institute, veroorzaken vaccins met de schadelijke adjuvanten ernstigere bijeffecten dan het virus zelf. Hij zei dit naar aanleiding van verklaringen van longspecialist Wolfgang Wodarg. Deze laatste stelde dat het risico op kanker fors vergroot wordt door het vaccin.

Met dank aan ooge voor de submit.