Assassin's Creed 3 met Nazi's en een vrouwelijke hoofdrol?

Kevin (KoosyNL)

De eerste Assassin's Creed verscheen in 2007 met Altaïr in de hoofdrol. Meteen was het al duidelijk dat de game meerdere vervolgen zou gaan hebben en door het gebruik van een apart verhaal hebben de makers genoeg keus in wat voor setting ze de volgende games af zouden willen laten spelen.

Het tweede deel in de serie zal in november verschijnen en speelt zich af in de Renaissance met grote namen als Leonardo Da Vinci. Velen zullen zich misschien al hebben afgevraagd in welk tijdperk het derde deel zich af zou gaan spelen. Bij Ubisoft zijn ze daar nu druk over aan het nadenken en alles lijkt mogelijk. Zelfs een setting in de Tweede Wereldoorlog met een vrouwelijk hoofdrolspeler.

Volgens Sébastien Puel van Ubisoft zouden ze de keuze voor een vrouwelijke hoofdrolspeler een interessante en leuke keuze vinden. Toch moeten ze daarbij goed nadenken in wat voor tijdperk ze het af zouden willen laten spelen. Volgens Puel zou de Tweede Wereldoorlog hier erg geschikt voor zijn. In die tijd waren de mannen namelijk aan het vechten en waren het de vrouwen die thuis alles aan het regelen waren.



Straks wellicht met een Thompson Rifle en M1 Garand

Where would a female assassin make sense? We don't want to just decide we want to change and have a female hero as the first inspiration is always the time period, but if you're talking about, say, World War II the economies in England and France were run by women because the men were off fighting. So maybe in this context you were a woman in England during WWII. Why not? Nothing prevents us from doing it.

In eerste instantie zou Ubisoft met Assassin's Creed een trilogy willen maken maar op dit moment denken ze daar anders over. Ze willen een lange serie games op zetten. Volgens Puel zouden ze zo 35 van zulke games kunnen maken. Of we als gamer daar zo blij van moeten worden is natuurlijk afwachten.