Run op tickets voor film Michael Jackson

static
De film This is It van Michael Jackson is in de voorverkoop al erg in trek. Alleen al in Nederland zijn de afgelopen weken 58.000 bioscoopkaartjes verkocht. Dit maakte filmdistributeur Sony Pictures gisteren, twee weken voor de wereldwijde première, bekend.

Ook in Amerika, Japan en Groot-Brittannië worden volop kaartjes gereserveerd. In het geboorteland van de King of Pop zijn reeds 1600 bioscoopzalen volgeboekt. This is It staat er bovenaan in de online reserveringen. In de VS doet ook het Twilight-vervolg New Moon het erg goed in de voorverkoop.

De 112 minuten durende film This Is It draait vanaf 28 oktober twee weken lang in 75 landen overal ter wereld. De film biedt de fans en muziekliefhebbers een blik achter de schermen van de artiest, die tot kort voor zijn plotselinge dood aan het repeteren was voor zijn concertreeks in de O2 Arena in Londen. Het publiek ziet hoe de in juni overleden zanger zijn show creëert en perfectioneert.

This Is It lijkt het grootste bioscoopsucces tot nu toe te worden voor een concertfilm. Deze eer is nu nog weggelegd voor de film Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour. Deze concertfilm leverde ruim 47 miljoen euro op, maar draaide slechts in zevenhonderd Amerikaanse bioscoopzalen.