Berlusconi beledigt vrouwelijke oud-minister

Redactie
In Italië is een rel losgebarsten om uitlatingen van premier Silvio Berlusconi aan het adres van een prominente vrouwelijke politica, Rosy Bindi (58). De premier zei gisteravond in een live-uitzending op tv tegen de oud-minister en plaatsvervangend Kamervoorzitter: "U bent mooier dan dat u intelligent bent."

De voorzitter van Bindi's partij PD, Dario Franceschini, heeft haar vandaag gebeld om zijn solidariteit te tonen na de 'vulgaire beledigingen' van de premier. Volgens Giovanna Melandri, woordvoerster cultuur van de PD, heeft Berlusconi aangetoond dat hij 'langer is dan dat hij goed opgevoed is'. Volgens haar heeft de premier 'elke rem verloren'.

Volgens de fractievoorzitster van de PD in de Senaat, Anna Finocchiaro, tonen de uitlatingen nog eens aan wat voor beeld Berlusconi van vrouwen heeft. Op internet hebben duizenden Italianen verontwaardigde reacties geplaatst, meldde de krant la Repubblica.

Een zegsman van Berlusconi deed een poging tot excuus: "Dit zijn momenten van extreme opwinding; het zijn dingen die gebeuren." Berlusconi kreeg gisteren van het Constitutioneel Hof te horen dat hij zijn immuniteit voor strafvervolging verliest.

Lachen met die ome Berlus hoor!  (foto: ANP)
Berlus kon echter niet lachen om de 25-jarige escort die hij onlangs kreeg aangeboden