Ajax noteert verlies van 3,4 miljoen euro

Jeffrey
Ajax heeft dit jaar rode cijfers moeten schrijven. Het boekjaar 2008/2009 werd afgesloten met een verlies van 3,4 miljoen euro. De omzet nam echter wel met 8,5 procent toe; van 61,9 miljoen euro naar 67,2 miljoen euro. Dat werd vandaag door de Amsterdammers bekend gemaakt.

Het verlies van Ajax was nog velen malen hoger uitgevallen zonder de opbrengsten van de transfers van onder anderen Klaas-Jan Huntelaar naar Real Madrid en Thomas Vermaelen naar Arsenal. Het operationele resultaat, de omzet zonder kosten, bedraagt dan ook 12,9 miljoen euro in het rood. De totale bedrijfskosten stegen dit jaar wederom met 2,9 miljoen euro naar 80,1 miljoen euro.

Naar aanleiding van het verlies stelt de directie voor om over het boekjaar 2008/2009 geen dividend uit te keren aan de aandeelhouders. De verwachtingen voor het boekjaar 2009/2010 zijn ook niet heel positief. De club rekent op een verlies omdat er afgelopen zomer geen grote inkomsten uit transfers zijn geweest waar dit vorig jaar wel het geval was. Er wordt echter in de jaarcijfers wel een mogelijkheid genoemd om komend boekjaar toch positief af te sluiten: "Indien in de wintertransferperiode of tussen het einde van de competitie en 30 juni 2010 transferresultaten van voldoende omvang plaatsvinden, kan alsnog een positief netto resultaat geboekt worden." Op 1 december aanstaande legt de directie in de Amsterdam Arena verantwoording af voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.