[NHL] Senators verpletteren Lightning

Denny (nyny83)

De Ottawa Senators hebben hun thuiswedstrijd tegen de Tampa Bay Lightning met 7-1 gewonnen. De nieuw aangetrokken Milan Michalek, die samen met Jonathan Cheechoo overkwam van de San Jose Sharks in ruil voor sterspeler Dany Heatley, maakte een hattrick. Cheechoo gaf twee assists.

In de eerste periode kwamen de Senators na vier minuten op voorsprong door toedoen van Alexei Kovalev. Captain Daniel Alfredsson gaf de assist nadat hij een slechte pass van Martin St. Louis onderschepte. Halverwege de periode moest diezelfde Kovalev twee minuten naar het strafbankje vanwege haken. In de powerplay van de Lightning scoorde Michalek zijn eerste goal. Hij schoot een rebound op een schot van Jarkko Ruutu binnen.

In de tweede periode kregen de Senators vroeg twee straffen, waardoor de Lightning in een 5-tegen-3 situatie kwamen. Toen de straf van Michalek voorbij was en hij op het ijs kwam, werd hij direct vrijgespeeld door Alfredsson voor zijn tweede shorthanded goal van de avond. Slechts 34 seconden later was het weer raak via Alexandre Picard, en halverwege de periode werd het zelfs 5-0 dankzij Nick Foligno. Pas aan het einde van de tweede periode konden de Lightning iets terugdoen via Ryan Malone. Toen de toeter voor het einde van de periode klonk sloeg de vlam in de pan en brak er een grote vechtpartij uit. Dit leverde vijf tijdstraffen op; drie voor de Lightning en twee voor de Senators.

In de derde periode voltooide Michalek zijn hattrick in de powerplay. Een pass uit de draai van Jason Spezza kwam bij hem terecht en Michalek maakte geen fout. Drie minuten voor tijd strooide Ruutu nog wat zout in de wonden door de 7-1 te scoren. Coach Rick Tocchet van de Lightning was vanzelfsprekend niet blij: "Twee shorthanded goals tegen, dat is gewoon beschamend. We gaven er maandag ook al een weg tegen Florida. Ik weet dat er pas zes wedstrijden gespeeld zijn, maar na drie shorthanded goals zal er iets moeten veranderen. Wat precies, dat zal blijken uit de videoanalyses. We zullen flink aan het werk moeten morgen."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning7-1
Washington CapitalsSan Jose Sharks4-1
Montreal CanatiensColorado Avalanche2-3
Detroit Red WingsLos Angeles Kings5-2
Nashville PredatorsChicago Blackhawks1-3
Phoenix CoyotesSt. Louis Blues3-2 (OT)