Contador: "Niet goed op kasseien"

Frank (franklop)
Vandaag werd het parcours voorgesteld voor de Tour de France van 2010. Over het algemeen wordt er positief gereageerd op het parcours door de klassementsrenners. De winnaar van dit jaar, Alberto Contador, is in ieder geval tevreden.

De renner van Astana noemt het een parcours voor de klimmers, echter wees hij ook op de gevaren van week één, waarbij een ‘kasseienetappe’ is opgenomen. "Ik ben niet goed op kasseien, ik ben niet bang om tijd te verliezen wel bang om ten val te komen."

De Luxemburger Andy Schleck zal vooral blij zijn met de relatief weinige tijdritkilometers. De nummer twee van dit jaar denkt dat het parcours zwaarder is dan dat van dit jaar. "Voor mij is het doel zoveel mogelijk tijd te winnen in de bergetappes en zo min mogelijk tijd te verliezen in de tijdritten, het doel is om de Tour in 2010 te winnen, maar Contador blijft de grootste favoriet en ik verwacht ook een sterke Armstrong."

Lance Armstrong zelf verwacht een lastige eerste week met de heuvels uit Luik-Bastenaken-Luik en de kasseien. "Ik zal een goed team nodig hebben die me over die kasseistroken loodst. In 2004 is dit ook goed gelukt, dus ik heb niet teveel zorgen."