"Presteren bij je club het beste voor goed WK"

Olga Kroeders
Zoals elke grote club heeft ook Arsenal deze week te maken met veel afwezige spelers. Verschillende sleutelspelers proberen zich met hun land te plaatsen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Wenger is blij als er veel Arsenal-spelers op de mondiale eindronde aanwezig zullen zijn. Om het WK tot een succes te maken, dient er volgens de Fransman echter eerst gepresteerd te worden bij de eigen club.

"Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is voor spelers om mee te doen aan het WK, maar ik weet ook dat spelers die een goed WK spelen eerst tijdens het seizoen met hun club winnen", aldus Wenger volgens The Daily Mail.

"Dat hebben we voorheen met Frankrijk gezien en daarom is het belangrijk dat zulke spelers het goed doen bij hun clubs. Wat betreft je zelfvertrouwen kom je dan in een sterke positie te staan voor alles wat volgt."

Bij Arsenal keren op korte termijn Lukasz Fabianski en Samir Nasri terug van blessureleed. Wenger: "Ze zullen wat tijd nodig hebben, maar allebei hebben ze goed aan hun conditie gewerkt. Zodra ze weer met de groep beginnen te trainen, zal het niet lang meer met hen duren."