AZ moet mogelijk spelers verkopen na problemen DSB

Ermin (TheClown1)
AZ is in de problemen gekomen door het vallen van DSB, het bedrijf van voorzitter Dirk Scheringa. De shirt- en stadionsponsor kon niet meer aan zijn betalingen voldoen, maar had de Alkmaarse club reeds betaald voor dit seizoen.

Door allerlei ingewikkelde constructies ziet het er naar uit dat de regerend landskampioen spelers moet verkopen om het hoofd boven water te houden.

Scheringa heeft voor zijn kunstverzameling, de schaatsploeg die hij sponsort en AZ ter waarde van 75 miljoen euro ondergebracht bij DSB Beheer, een BV die onder DSB valt. Het grootste gedeelte van die geldsom staat op de balans vermeld onder ‘vergoedingssommen spelers’. Dit betekent dat de spelers van AZ die waarde vertegenwoordigen.

Omdat er nu diverse schuldeisers geld willen van DSB, zal ook die 75 miljoen terug moeten komen vanuit DSB Beheer. Dit lijkt enkel te kunnen gebeuren door de verkoop van spelers. Bepalende spelers als Mounir El Hamdaoui, Moussa Dembélé en Sergio Romero lijken voor een flink transferbedrag te moeten vertrekken.

Andere mogelijkheden zijn er ook. Eén daarvan is dat Scheringa het geld uit eigen portemonnee betaalt. Een andere optie is dat de club wordt overgenomen door een vermogend persoon, bijvoorbeeld een rijke Arabische oliesjeik.