[NHL] Sabres winnen van Red Wings

Denny (nyny83)
De Buffalo Sabres hebben de Detroit Red Wings in een thuiswedstrijd met 6-2 verslagen. Het slechte nieuws was echter dat sterspeler Thomas Vanek geblesseerd raakte en waarschijnlijk enkele weken moet missen.

In de eerste periode scoorden beide ploegen een keer. Voor Buffalo wist Drew Stafford het net te vinden, Valtteri Filppula deed hetzelfde voor de Red Wings. Beide goals werden gescoord in de powerplay. Vervolgens scoorden de Sabres vier keer op rij in de tweede periode. Eerst werkte Patrick Kaleta een rebound langs goalie Chris Osgood. Vervolgens scoorde Vanek de 3-1 uit een pass van Derek Roy, waarna dezelfde roy een assist gaf op Clarke MacArthur, die met zijn backhand scoorde. De Red Wings wisten in deze periode slechts vier schoten op doel te produceren.

In de derde periode duurde de dominantie van de Sabres voort. Paul Gaustad maakte zijn eerste goal van het seizoen uit een pass van Kaleta. Op dat moment was goalie Osgood al vervangen door Jimmy Howard. Pas halverwege de periode deden de Red Wings nog wat terug. Tomas Holmstrom veranderde een schot van Brian Rafalski van richting langs Ryan Miller.

"Ze waren vanaf het begin beter. Ze speelden precies zoals wij willen spelen," aldus Red Wings-coach Mike Babcock. Lindy Ruff, coach van de Sabres, waakte voor teveel optimisme: "We moeten nu niet gaan zweven maar proberen dit vol te houden, alhoewel 2-1 en 3-2 overwinningen ook prima zijn."

Er werden verder nog twee wedstrijden gespeeld. De Calgary Flames verloren met 2-1 van de Columbus Blue Jackets en de Colorado Avalanche zetten hun goede reeks voort door de Toronto Maple Leafs met 4-1 te verslaan. De Maple Leafs wachten nog op hun eerste overwinning dit seizoen.