Donington Park krijgt twee weken uitstel

Peterselieman
Donington-baas Simon Gillett heeft bekend gemaakt dat zijn bedrijf Donington Ventures Leisure Limited twee weken langer de tijd heeft gekregen om de Britse Grand Prix veilig te stellen. De Brit zei dat hij volledig gecommitteerd blijft aan de plannen voor volgend jaar.

Het bedrijf van Gillett heeft verschillende deadlines gemist om aan te tonen dat het bedrijf de financiën op orde heeft om met de verbouwing van Donington Park te kunnen beginnen. Formule 1-baas Bernie Ecclestone blijft pessimistisch en ziet alles niet op tijd gereed komen.

Gillett zegt dat de originele plannen nog steeds uitgevoerd gaan worden. "Donington Ventures Leisure Limited heeft na vandaag nog twee weken gekregen om aan te tonen dat het de Britse Grand Prix kan organiseren en om volledige informatie te verschaffen over de financiën en het bouwschema. We hebben in de afgelopen weken grote stappen gemaakt en de extra tijd gebruiken we om de informatie klaar te maken voor het publiek in een economisch gezien zeer zware tijd."

"We waarderen het dat het Britse publiek zich zorgen maakt over de onzekerheid over het grootste en meest succesvolle motorsportevenement in het land. We blijven gecommitteerd aan de beloftes die we bij de start van het project gemaakt hebben en we hebben oog voor de belangen van de sport en de fans."