[Dakar] Jan de Rooy stopt, Gerard slaat over

Jorn (existenz)
Jan de Rooy zet een punt achter zijn rallycarrière. Mister Dakar maakte furore in de Dakar Rally met zijn vrachtwagens en zette de sport op deze manier op de kaart in Nederland.

De Brabander vindt echter het niet meer verantwoord tegenover zijn werknemers om in de huidige financiële crisis deel te nemen aan de rally.

Ook zijn zoon Gerard zal niet deelnemen aan de rally in 2010. De coureur verklaarde zich solidair met zijn vader, maar ook bestond er nog twijfel over zijn fysieke gesteldheid naar aanleiding van zijn crash in de Silk Way Rally. Momenteel is de coureur nog herstellende van een operatie en de revalidatie kan nog zeker zes maanden duren.

"Ik kan het niet maken ten opzichte van mijn medewerkers en klanten. Deelnemen aan de Dakar Rally is een zeer dure hobby. Dit is niet te verantwoorden terwijl wij overal bezuinigingen doorvoeren om het bedrijf draaiende te houden. Bovendien word ik er niet jonger om en heb ik geen zin om in 2011 als assistentie mee te gaan. Daarom stop ik ook per direct", aldus Jan de Rooy.