"Geen gevolgen voor bestaan AZ door crisis DSB"

Olga Kroeders
AZ heeft vanmorgen in een persbericht gezegd dat de crisis van de DSB Bank geen gevolgen heeft voor het voortbestaan en de bedrijfsvoering van de club uit Alkmaar.

AZ heeft afgelopen week op eigen verzoek een gesprek gevoerd met de licentiecommissie van de KNVB. Na afloop van dat gesprek zei de licentiecommissie dat de ontwikkelingen bij hoofdsponsor DSB Bank, op basis van de huidige informatie, geen gevolgen hebben voor AZ en het voldoen aan de licentie-eisen van de KNVB. Daarnaast geeft AZ aan dat het de KNVB op de hoogte houdt van de ontwikkelingen.

In het persbericht wordt verder gezegd dat het lot van de Alkmaarse voetbalclub niet is verbonden aan dat van de DSB bank: "De relatie tussen AZ en DSB Bank bestaat uit een hoofdsponsordeal die jaarlijks wordt verlengd. Het bedrag voor het huidige seizoen is reeds voldaan door DSB Bank. Andere sponsorovereenkomsten, TV-gelden, merchandisingverkoop, horeca-inkomsten, recettes en deelname aan de Champions League zorgen voor de overige inkomsten van AZ. De vastgestelde en goedgekeurde begroting is daarmee sluitend voor dit seizoen."

Wat betreft het DSB-stadion heeft AZ een langdurige overeenkomst met een andere hypotheekverstrekker dan DSB. Dat is overigens ook wettelijk verplicht.

Met dank aan JoaC voor de submit.