GP Beghelli prooi voor Ventoso

Frank (franklop)
Francisco Ventoso mag de GP Beghelli op zijn palmares bijschrijven. De Spaanse renner van Carmiooro was de snelste in de massasprint voor Giovanni Visconti en Enrico Rossi. Robert Gesink, gister nog winnaar in de ronde van Emilië, stapte na 100 kilometer af.

Vijf renners reden de hele dag vooruit, waarbij Emanuele Sella de belangrijkste naam was. Na 140 kilometer sloten zeven andere renners aan, waaronder Visconti en Daryl Impey. De groep werd echter op twintig kilometer van de streep ingelopen. Hierna probeerde Alexandr Vinokourov op de laatste klim alleen de sprint te ontlopen, maar hij werd tijdig weer in de kraag gevat. In de sprint was Ventoso de snelste.

Het afstappen van Gesink was niet onverwacht volgens Frans Maassen, ploegleider van de Rabobank: "Het afstappen van Robert is niet verontrustend. In deze koers had hij niet zoveel te zoeken. Er werd ook volle bak gereden. Een gemiddelde van 46 over de hele dag. We vonden het na honderd kilometer beter dat hij in de remmen kneep. Volgende week weer een grote koers."