Galaxy stemt in met transfer Beckham naar Milan

Sally (Tessa)
David Beckham speelt vanaf januari 2010 waarschijnlijk opnieuw een half seizoen op huurbasis bij AC Milan. Beckhams huidige werkgever Los Angeles Galaxy verleent volledige medewerking aan een transfer.

Tim Leiweke, clubbestuurder van de Amerikanen, hoopt de tijdelijke overgang snel af te ronden. "Het is voor zowel ons als voor hem goed als er snel duidelijkheid is over zijn toekomst", aldus Leiweke op de officiële website van Galaxy. "Er zijn veel geruchten, maar binnen twee weken willen we dat alles helemaal duidelijk is."

"Ik heb dit jaar veel met hem gesproken. We hebben een diepe waardering voor wat hij hier doet en bij de nationale ploeg. Ik wil hem laten weten dat we hem steunen, dus gaan we hem verhuren. We zijn vereerd dat we een speler van zijn formaat leveren aan het WK. Waarschijnlijk zullen er vier of vijf spelers van Galaxy op het WK spelen en dat is goed voor de competitie en het team", aldus Leiweke.

Vorig seizoen speelde Beckham van januari tot april ook op huurbasis voor Milan en maakte destijds indruk in Italië. De middenvelder wil tijdens zijn dienstverband bij de Rossoneri in beeld blijven bij bondscoach Fabio Capello met het oog op het WK van volgend jaar.