Geen Amerikaanse coureur bij US F1

Peterselieman
Het is niet waarschijnlijk dat het Amerikaanse Formule 1-team US F1 volgend jaar met Amerikaanse coureurs aan de start zal staan.

Twee problemen zijn daar de oorzaak van. Ten eerste werd het nieuwe concorde agreement pas laat ondertekend en zijn er weinig Amerikanen die geschikte kandidaten zijn. "Vanwege de verspilde tijd wordt onze ambitie om twee jonge Amerikaanse coureurs te laten rijden lastig. Ik hoop nog steeds dat we één jonge Amerikaan kunnen laten rijden, maar dat zal nog een hele klus worden omdat er niet veel Amerikanen met een superlicentie zijn," zei teameigenaar Peter Windsor.

"Als we het in 2010 niet kunnen realiseren, dan zetten we zeker een programma op voor jonge Amerikanen. We zetten geld opzij om ze te helpen in de Formule BMW, Formule Ford 2000 of zelfs de GP2. Deze raceklasse is duur, maar ik hoop dat we het geld vinden om het voor elkaar te krijgen," zei Windsor bij wiens team A1 GP-racewinnaar Jonathan Summerton en Indy Lights-kampioen JR Hildebrand genoemd worden. Ook worden de ervaren rijders Alexander Wurz en Pedro de la Rosa genoemd.