Trulli test voor de lol in NASCAR-auto

Peterselieman
Formule 1-coureur Jarno Trulli zal in november een NASCAR-bolide gaan besturen. De Italiaanse Toyota-rijder zal een Michael Waltrip Racing Toyota Sprint Cup-auto op Lakeland's International Speedway testen.

Trulli benadrukt dat het on een eenmalige test gaat en dat hij niet denkt aan een overstap naar de NASCAR. "Vorig jaar had in de kans om een NASCAR-race in Michigan te zien en het was een leuke ervaring. NASCAR is een van de grootste autosportklasses ter wereld en ik was nieuwsgierig om het met eigen ogen te zien," zei Trulli die mogelijk al meer races heeft bezocht.

"Ik heb toen de mensen van Toyota in de Verenigde Staten gevraagd of het mogelijk was om voor de lol een keer een dag een auto te testen en voor de Grand Prix van België gaven ze me de kans om het later in het jaar eens te doen. Ik heb toestemming van Panasonic Toyota Racing om in november twee dagen te testen," zei Trulli die benadrukte in de Formule 1 te willen blijven.

In november zal niet alleen Trulli met een NASCAR-auto van Waltrip testen, maar ook voormalig Formule 1-coureur Mika Salo.