NEC-fans boos op Saidi

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Saidi Ntibazonkiza maakte dinsdagmiddag voor het eerst sinds lange tijd weer zijn opwachting op het trainingsveld van NEC. Sommige supporters uitten hun ongenoegen over de aanwezigheid van de rappe spits.

Niet alle fans van de Nijmegenaren waren even gelukkig met de rentree van de kleine aanvaller uit Burundi. Ntibazonkiza weigerde de afgelopen negen weken om nog langer voor de club te komen, omdat hij een hoger salaris verlangde.

Op twee enorme spandoeken van Legio Noviomagum maakten de supporters duidelijk dat de voetballer beter zijn heil ergens anders kan zoeken. Legio Noviomagum is een onderdeel van de supportersvereniging dat verantwoordelijk is voor de sfeeracties rond competitiewedstrijden van de club uit Nijmegen.

De clubleiding van NEC was op de hoogte van de spandoeken. "NEC is een warm bolwerk. Wij nemen alle supporters serieus. Ook als ze kritisch zijn", zei Jan Bluyssen, die binnen NEC de supporterszaken coördineert, tegen De Gelderlander. "De teksten hebben we eerst gezien. Er stonden geen verkeerde woorden in. Er werd niet gediscrimineerd. Geen probleem dus."

De Afrikaan toonde begrip voor de supporters. "Die spandoeken doen me geen pijn. Ik ben fout geweest. Ik ben heel blij om weer terug te zijn. Tegelijkertijd is het ook moeilijk want de mensen zijn boos op me. Dat snap ik echt goed. Ik moet hard werken. Niet alleen om terug te komen bij de selectie, maar ook om het respect terug te verdienen van de mensen bij de club en van de supporters"