Wammes ontslagen bij Topsport Selectie

Frank (franklop)
Jeffrey Wammes is afgelopen zomer ontslagen bij de Defensie Topsport Selectie, aldus de Volkskrant. De turner is de eerste topsporter die nog tijdens zijn opleidingsfase wordt ontslagen. Het ontslag volgde vlak na het vertrek van collega-turner Yuri van Gelder, die werd betrapt op het gebruik van cocaïne.

Wammes, die tijdens de wereldbekerwedstrijd in Doha nog zilver veroverde, had een contract voor vier jaar bij defensie en had al bijna zijn basisopleiding afgerond. Volgens vloer- en sprongspecialist Wammes was er sprake van een miscommunicatie. Er was onduidelijkheid over zijn taken en er werd hem verweten dat hij zonder toestemming aan een wereldbekerwedstrijd had meegedaan.

Door het ontslag moet Wammes nu leven van zijn A-status bij NOC*NSF. "Dat is maar de helft van het geld. En die status kun je over een jaar weer kwijt zijn. Het viel rauw op mijn dak," aldus de 22-jarige Wammes. Defensie wil zijn ontslag niet verder toelichten, maar meldt wel dat tijdens de opleiding was gebleken dat de turner 'niet geschikt was voor militaire dienst'.