Gillett geeft Benitez de schuld

Tiede-Jan (TJDoornbos)
George Gillett, mede-eigenaar van het Engelse Liverpool, houdt manager Rafael Benitez verantwoordelijk voor de matige seizoenstart van The Reds. Samen met Tom Hicks is Gillett eigenaar van Liverpool, maar populair onder de fans van de club zijn de twee Amerikanen absoluut niet.

Gillett en Hicks krijgen dan ook de schuld van de matige start van The Reds, maar daar wil eerstgenoemde niets van weten. Gillett vindt dat het manager Benitez te verwijten valt dat de prestaties momenteel zo tegenvallend zijn. "In de afgelopen jaren hebben we meer geïnvesteerd dan onze concurrenten" tekende The Guardian op uit de mond van de Amerikaan.

"Dat zou moeten betekenen dat we het dan ook beter zouden doen. Nu dat niet het geval is, is het niet juist om naar Gillett en Hicks te wijzen. De schuld ligt feitelijk bij de manager en de scouting. Er was voldoende geld, echt. Dus als er iets te klagen valt, dan moet dat wel bij de juiste mensen gebeuren."

Liverpool verdiende afgelopen zomer 35 miljoen euro aan de transfer van Xabi Alonso naar Real Madrid. Gillett betoogt dat dit geld direct geïnvesteerd kon worden door Benitez en dat er daarvoor al een behoorlijk transferbudget beschikbaar was.

Ook ontkende Gillett dat Liverpool er financieel gezien slecht voor zou staan. Dit werd recentelijk bericht door de media in Engeland.