[NHL] Devils onderuit tegen Rangers

Denny (nyny83)
De New York Rangers hebben de uitwedstrijd tegen de New Jersey Devils, rivalen en buren, om weten te zetten in een overwinning. Na een slecht begin waarin de Devils snel op voorsprong kwamen wisten uiteindelijk twee rookie-verdedigers de overwinning binnen te slepen met hun goals.

Al na 70 seconden scoorde Rob Niedermayer, het broertje van topverdediger Scott Niedermayer, zijn eerste goal. Hij nam een pass aan van Jay Pandolfo die twee verdedigers met zich meenam achter het net en schoot de puck over de handschoen van goalie Henrik Lundqvist heen. De Rangers speelden de eerste paar minuten zeer passief. De puck werd vaak makkelijk teruggegeven aan de Devils, en verdedigend lieten de Rangers de Devils vrolijk hun gang gaan. Het was dan ook niet vreemd dat Rangers-coach John Tortorella al na twee minuten een time-out nam.

"Ik zag dat we er maar een beetje bij stonden te kijken en niet scherp waren. We zetten ze niet onder druk in de hoeken en de Devils konden onbekommerd op het net afschaatsen," aldus Tortorella. De Rangers pakten het spel hierna een stuk beter op. Rookie-verdediger Del Zotto schoot de puck in de powerplay in een open doel nadat een schot van Vinny Prospal afketste en goalie Martin Brodeur uit positie was. "Het was een van mijn makkelijkste goals, hopelijk krijg ik er hier nog een paar van," lachte de jonge verdediger. "Ik nam mijn tijd om de puck onder controle te krijgen, want het ijs hier was niet best."

Halverwege de eerste periode kwamen de Devils in de powerplay wederom op voorsprong. David Clarkson gaf zonder te kijken een pass op Travis Zajac, die makkelijk kon scoren. Nog voor de eerste pauze maakten de Rangers echter alweer gelijk. Ales Kotalik schoot een one-timer hard langs Brodeur. De Hall of Fame-goalie zag er hierbij niet goed uit, maar gaf als excuus dat het schot wel erg hard was.

Ook aan de winnende goal van Matt Gilroy had Brodeur schuld. "Ik zag dat hij tussen zijn benen een gaatje liet en dacht dat ik de puck daar wel tussendoor kon krijgen," zei de rookie-verdediger. Dit lukte omdat Brodeur verrast was door het zachte geplaatste schot. "Ik dacht dat hij heel hard zou schieten, maar hij schoot veel zachter dan ik had verwacht en de puck ging gewoon onder me door."