Ismaël stopt noodgedwongen

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Valerien Ismaël heeft noodgedwongen een punt achter zijn profcarrière moeten zetten, aldus zijn club Hannover 96 op de eigen website. De 34-jarige verdediger uit Frankrijk kampt met chronische knieklachten en zal hierdoor niet meer op de velden verschijnen.

Een onafhankelijk adviseur kwam tot de conclusie dat "een voortzetting van een carrière als prof niet meer mogelijk is." Het contract van Ismaël bij de Noord-Duitse club wordt ontbonden. Ismaël speelde sinds de zomer van 2003 in de Bundesliga en kende een fantastisch debuutjaar in Duitsland door met Werder Bremen de landstitel te pakken. Zijn goede spel bij Werder leverde hem in 2005 een transfer naar Bayern München op.

Bij der Rekordmeister kwam hij in zijn eerste seizoen nog veelvuldig aan spelen toe, maar een dubbele beenbreuk in 2006 zorgde voor het einde van zijn loopbaan bij Bayern. Hannover 96 leek in 2007 uitkomst te bieden wat betreft de loopbaan van Ismaël, maar verder dan achttien wedstrijden voor de club kwam hij niet. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 19 september 2008, toen Hannover met 4-0 verloor van Bayer Leverkusen.