Van Winden naar Rabobank Pro Team

Frank (franklop)
Dennis van Winden zal, ondanks concrete buitenlandse interesse, volgend jaar de overstap maken naar het Pro Team van de Rabobank. Hij zal overkomen van het Continentale team van de ploeg. Van Winden tekent een contract voor twee jaar.

Het Nederlandse talent maakt volgt hiermee de weg van zijn ploeggenoot Steven Kruiswijk, met wie hij op het voorbije WK in actie kwam. Van Winden tekent een contract voor twee jaar. Harold Knebel, manager van de Rabobank ploeg, reageerde verheugd op Rabosport. "We willen talent nadrukkelijk de tijd, het vertrouwen en de aandacht geven zich te ontwikkelen, met Steven en nu Dennis krijgen we twee renners uit onze eigen opleidingsploeg die beschikken over goede mogelijkheden."

Uiteraard was ook Van Winden, die ook op interesse van onder andere Cérvelo kon rekenen, tevreden over zijn overgang: "Dit is een jongensdroom die uitkomt, eigenlijk gaat het nu allemaal echt beginnen, ik ben super gemotiveerd. Dit jaar stond voor mij in het teken van prof worden, maar als je anderhalve maand niet kan koersen tijdens het seizoen, weet je toch echt niet hoe je er voor staat. Nu ga ik het volgend jaar prof worden en wil ik me laten zien."