Slory scoort driemaal op rij

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Andwélé Slory is de afgelopen weken uitblinker bij Feyenoord. De aanvaller scoorde zaterdag voor de derde keer op rij.

Slory zette zijn ploeg met een schot in de verre hoek op 1-0. "Als je dan de reactie van het publiek hoort als die bal inderdaad het doel inrolt, dan geeft dat een heel apart gevoel", zegt hij na afloop tegen het Algemeen Dagblad.

"Het gaat lekker, maar ik ben er nog lang niet", zegt hij. "Het is vooral zaak om mezelf geen extra druk op te leggen; dat werkt bij mij averechts. Ik moet plezier hebben. Dat lukt de eerste maanden. Dat gevoel moet ik vasthouden."

Het verschil met vorig jaar is enorm. "Ik reed met tegenzin naar het stadion", zegt hij nu. "Ik had geen plezier meer. Ik heb door blessureleed zoveel moeten missen. Dat heb ik eindelijk achter mij gelaten. Dat ik nu drie keer op een rij scoor, is lekker. Het gevoel rond de club is compleet veranderd. Iedereen lacht weer. Kijk maar naar onze trainingen, daar straalt iedereen plezier uit."

Zijn maatje Luigi Bruins zal echter een minder goed humeur hebben als tribuneklant. "Ik vind dat heel vervelend. Luigi kan zo goed voetballen. Hij moet zijn hoofd erbij houden en wachten op een nieuwe kans. Het elftal draait goed en de trainer heeft geen reden om te wisselen. Wij proberen hem te helpen, zoals vorig seizoen veel medespelers klaar stonden om mij te steunen toen het tegen zat."