Vader Gudde: "Feyenoord móet van RKC winnen"

Sjors (Sj0rSz)
Dit weekeinde kruisen Feyenoord en RKC de degens. Dat betekent eveneens een confrontatie tussen vader Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, en zoon Wouter Gudde, speler van RKC.

Als het aan Gudde senior ligt moet Feyenoord koste wat kost winnen. "Desnoods door een blunder van Wouter in de slotseconden. Als dat nodig is om drie punten te halen, dan moet dat maar," aldus Gudde senior tegenover Algemeen Dagblad.

"Ik begrijp dat heel goed. Zelf zou ik dat precies hetzelfde bekijken, denk ik. Op een voetbalveld gaat het erom dat je wint. Anders hoef je er niet aan te beginnen," zo stemt zoon Wouter in met zijn vader.

Verder hebben de heren een goede vader-zoon relatie. "Als hij druk is of in vergadering zit, zegt hij: ik bel je vanavond terug en dat doet hij ook, altijd. Het gaat heel veel over voetbal, maar soms over heel alledaagse, praktische dingen. Dan heb ik even zijn advies nodig. Over mijn hypotheek of zo. Van technische dingen weet hij niks. We hebben allebei twee linkerhanden," aldus Gudde junior.