Ook Huntelaar niet veilig bij Van Marwijk

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Bondscoach Bert van Marwijk heeft Rafael van der Vaart in eerste instantie gepasseerd voor de reis naar Australië. Wellicht zit de Heemskerker er toch bij vanwege een mogelijk afhakende Robin van Persie. Een andere speler die op moet passen niet in een lastig parket te komen is Klaas Jan Huntelaar.

Bij AC Milan heeft Huntelaar nog steeds geen vaste plek in de basis afgedwongen. Van Marwijk spreekt van een lastige situatie. "Je ziet dat die club in een heel moeilijke fase zit. Voor een speler is dat heel lastig. Klaas-Jan speelt alweer wat vaker dan een tijdje terug, maar ideaal is het nog niet," aldus de bondscoach tegenover het Algemeen Dagblad.

De voormalige Ajax-spits geniet voorlopig nog voldoende krediet van de bondscoach. Huntelaar reist dan ook mee naar Australië, waar Oranje op 10 oktober een oefeninterland zal afwerken.

In Milaan ondervindt Huntelaar concurrentie van Alexandre Pato en Filippo Inzaghi. Coach Leonardo beschouwt Pato als een cruciale speler in de ploeg, waardoor Inzaghi en Huntelaar het onderling uit moeten vechten.