Uitslag FK Ventspils - sc Heerenveen

Peterselieman
Sc Heerenveen heeft in Letland de tweede wedstrijd in de Europa League tegen FK Ventspils met 0-0 gelijk gespeeld. De Friezen kregen kansen, maar wisten deze niet te benutten.

Ventspils kwam voortvarend uit de startblokken en kreeg in de eerste vijf minuten drie grote kansen. Het was aan Vandenbussche te danken dat het 0-0 bleef. Gaandeweg de eerste helft nam Heerenveen het initiatief over, maar omdat het slordig speelde kreeg het geen kansen. Ventspils loerde op de counter en was daarmee enkele malen nog gevaarlijk.

In de tweede helft ging Heerenveen voor de overwinning en was het Ventspils wat hetzelfde deed. Waar de Letten niet gevaarlijk werden, werd Heerenveen dat wel. Met Beerens en Assaidi in de ploeg kwamen er enkele kansen en met name Sibon miste een goede mogelijkheid. Ook Paulo Henrique kon eerder in de wedstrijd het verschil niet maken. Een foutje van Breuer zorgde laat in de wedstrijd voor een counter van Ventspils, maar de Letten kregen de bal er gelukkig voor Heerenveen niet in.

FK Ventspils - sc Heerenveen 0-0

Toeschouwers: 2.000
Scheidsrechter: Oriekhov (Oek)
Stadion: Ventspils Olimpiskais Stadions
Gele kaart: Dingsdag (sc Heerenveen)

Opstellingen

FK Ventspils: Koļinko, Mihadjuks, Ndeki, Zamperini, Hodel, Chirkin, Solovjovs, Kosmačovs, Ţīgīrlaş, “igajevs (Butriks/64), Gauračs (E. Visnakovs/88)

sc Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat, Breuer, Dingsdag, Popov, Svec (Beerens/54), Grindheim, Elm, Losada, Sibon (Papadopulos/83), Paulo Henrique (Assaidi/70)