Uitslag PSV Eindhoven - CFR Cluj

Sally (Tessa)
PSV heeft vanavond in de Europa League in eigen huis afgerekend met het Roemeense CFR Cluj. De Eindhovenaren waren in de eerste helft heer en meester en creëerden tal van kansen. Het bleef echter bij 1-0.

FC Kopenhagen won in dezelfde poule met 1-0 van Sparta Praag. Op eigen veld begon PSV uitstekend aan de partij met de Roemenen. Cluj schrok al na zes minuten wakker, nadat Stanislav Manolev een grote kopkans kreeg. Twee minuten later was het alsnog raak, daar Otman Bakkal een afgemeten voorzet van Balasz Dzsudzsák promoveerde tot doelpunt. Op een schietkans na, creëerden de gasten weinig.

Danko Lazovic kreeg namens PSV enkele grote mogelijkheden, maar keer op keer bleek de aanvaller onfortuinlijk. Eenmaal raakte hij zelfs de paal op aangeven van Dzsudzsák, die de aanvallers van PSV uitstekend voedde. De aanvallers van de Eindhovenaren bleken hun vizier niet op scherp te hebben gezet, want ook Ola Toivonen miste drie levensgrote kansen. Tot overmaat van ramp teisterde ook Ibrahim Afellay de paal.

Het was een wonder dat de thuisploeg het duel voor rust niet in het slot gooide. Daardoor riep PSV de problemen over zichzelf af en moest het de hand in eigen boezem steken dat de wedstrijd spannend bleef. Qua kansenverhouding ging het duel in het eerste kwartier na de pauze meer gelijk op. Cadú kreeg namens de bezoekers een goede kopkans, die door Andreas Isaksson over het doel werd getikt.

PSV liet lang niks van zich zien, totdat Orlando Engelaar met een poging van afstand voor een beetje doelgevaar zorgde. Echt in de problemen kwam PSV niet meer en de Eindhovenaren zegevierden met 1-0.



Karakteristieken

PSV Eindhoven (NED) - CFR Cluj (ROU) 1-0
9’ Bakkal (assist: Dzsudzsák) 1-0

Toeschouwers: 14.500
Scheidsrechter: Skjerven (NOR)
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven (NED)
Gele kaart: Dani, Mara (CFR Cluj (ROU))

Opstellingen

PSV Eindhoven (NED): Isaksson, Manolev, Ooijer, Rodríguez, Pieters (Salcido /55), Afellay, Engelaar, Bakkal (Reis/69), Lazovic, Toivonen (Simons/80), Dzsudzsák

CFR Cluj (ROU): Nuno Claro, Tony, Cadú, Hugo Alcântara, Panin, Culio, Muresan (Dani/9), Peralta, Deac (Aparecido/79), Dubarbier (Mara/70), Traoré