Uitslag FC Twente - Steaua Boekarest

RowanF1
Ondanks goede kansen voor FC Twente hebben de manschappen van trainer Steve McClaren niet hun tweede wedstrijd in de Europa League in winst weten om te zetten. Steaua bleek een stugge tegenstander, waardoor de 0-0 score het gehele duel op het scorebord bleef staan.

In de beginfase beperkten beide teams zich vooral tot aftasten. Dit leidde dan ook niet tot grote kansen, al was het schouwspel wel vermakelijk. Twente mocht uiteindelijk als eerste club een mogelijkheid bijschrijven. Kenneth Perez kreeg veel ruimte en haalde uit met zijn rechter. Steaua-doelman Robinson Zapata was echter op zijn hoede en verwerkte het schot tot een corner. Naarmate de eerste helft vorderde kropen de Roemenen uit hun schulp en dat resulteerde direct in een goede kans voor de Griekse aanvaller Pantelis Kapetanos. Hij stuitte op Twente-goalie Sander Boschker.

Pal voor rust wierpen de Tukkers de schroom wat meer van zich af en werd het gevaarlijker. Echt getest werd Zapata echter niet, daar opnieuw Perez en Cheick Tioté naast schoten. De grootste kans was voor N’Kufo nadat Bryan Ruiz de bal veroverde en een puike pass op de Zwitser afleverde. N’Kufo kwam niet verder dan een slap rolletje. Kort daarop dook de bezoekende club nog gevaarlijk op voor de goal Twente na een vrije trap van Steaua. Boschker laat de bal na een scrimmage gevaarlijk los, maar de Roemenen wisten niet van het buitenkansje te profiteren.

Steaua kwam nu rust sterk uit de startblokken en kreeg de beste kansen. Stancu dook na tien minuten in het tweede bedrijf levensgevaarlijk op voor het doel van Boschker, stuitte in eerste instantie op de Twente-sluitpost en in de herkansing schoot de aanvallende middenvelder over. Ook de Enschedeërs lieten zich aanvallend niet onbetuigd. De uitstekend keepende Zapata bleek echter opnieuw een sta-in-de-weg op het knalharde schot van Ruiz.

Twente werd sterker en sterker, ging op zoek naar de openingstreffer, maar het net werd dankzij Zapta uiteindelijk niet meer gevonden. Door het gelijke spel staan de manschappen van trainer Steve McClaren nog steeds op de eerste plaats in poule H. Het Turkse Fenerbahçe, dat twee weken geleden door Twente werd verslagen (1-2), neemt de tweede stek in beslag door een overwinning op Sheriff Tiraspol. Derde staat Steaua met twee punten uit twee duels na tweemaal remise tegen Sheriff en Twente.


Karakteristieken

FC Twente - Steaua Boekarest 0-0

Toeschouwers: 19.200
Scheidsrechter: Gianluca Rocchi (ITA)
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Stoch (FC Twente), Rada, Nicolita (Steaua Boekarest)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Kuiper, Brama, Perez (Parker/62), Tioté (Janssen/62), Ruiz, N'Kufo en Stoch (Vujicevic/86)

Steaua Boekarest: Zapata; Nicolita, Ghionea, Rada, Marin; Szekely (Ninu/90+2), Bicfalvi, Toja; Surdu (Onicaş/77), Kapetanos en Stancu (Ionescu/90+4)