De Cler: "Dit wordt mijn kans"

RowanF1
Naar alle waarschijnlijkheid start Tim de Cler tegen RKC Waalwijk eindelijk weer eens in de basis bij Feyenoord. Door een schorsing van Leroy Fer lijkt de linksback zijn kans te kunnen pakken.

Trainer Mario Been stelt Giovanni van Bronckhorst waarschijnlijk op het middenveld op als vervanger van de geschorste Fer. De linksbackpositie wordt derhalve vacant. Het wachten van De Cler lijkt te worden beloond.

"De laatste weken is het een kwestie van wachten geweest", vertelt De Cler dan ook op de clubsite. "Mijn kans lijkt nu te komen. Voor mij is dit een mooie gelegenheid om te laten zien wat ik kan."

Een plaats op de reservebank is niks voor de verdediger. "De resultaten zijn goed en dan weet je dat het lastig wordt om terug in de basis te komen. In zo'n situatie moet je wachten op blessures en schorsingen. Ik wil altijd spelen, maar als het goed gaat is het voor mij wel makkelijker te accepteren dat ik niet speel."

Tegen RKC ligt de druk bij De Cler. "Ik ga ontzettend mijn best doen en laten zien wat ik kan. Ik wil gewoon een lekkere en goede wedstrijd spelen. Met de wedstrijd na RKC houd ik me niet bezig, dat heeft helemaal geen zin."