Thomas Dekker geeft dopinggebruik toe

Peterselieman
Woensdag werd bekend dat ook de B-staal van wielrenner Thomas Dekker positief uitgevallen is. Zijn ploeg Silence-Lotto ontsloeg de Nederlander daarop. Inmiddels heeft Dekker toegegeven dat hij naar de verboden middelen heeft gegrepen en hij heeft gezegd dat hij er spijt van heeft.

Dekker ging eind 2007 in de fout op het moment dat hij kampte met blessures. Bij monde van zijn advocaat Hans van Oijen heeft hij de fout erkend. "Noem het onbezonnenheid. Ik zat niet lekker in mijn vel. Het was de periode waarin ik steeds werd teruggeslagen door mijn heupblessure. Maar ik wil niet naar excuses zoeken. Ik ben fout geweest. Daarvoor bied ik nu mijn verontschuldigingen aan tegenover mijn werkgevers, mijn ploegen, de andere renners, de pers en de supporters. Ik wacht op de straf van de Monegaskische bond. Ik zal die straf accepteren en dan wil ik opnieuw beginnen. Ik ben nog jong. Veel te jong om nu mijn wielercarrière af te sluiten. Ik wil ook niet op deze manier van het toneel verdwijnen."

Dekker is dan ook vastbesloten om terug te keren in het wielerpeloton en net als Ivan Basso en David Millar aan te tonen dat hij ook schoon de sport kan bedrijven. "Hoe dan ook, ik zal terugkeren in het peloton. Ik weet dat mijn naam kapot is. Ik ben de enige die mijn naam in de toekomst met prestaties op de fiets kan zuiveren. Daar blijf ik keihard aan werken. Sinds op 1 juli bekend werd dat ik betrapt was, heb ik bijna dagelijks op de fiets gezeten. Ik ben ervan overtuigd dat ik dat ga volhouden."