[WK squash] Nederland verliest van Frankrijk

Peterselieman
Het Nederlandse squashteam is uitgeschakeld op het WK squash voor landenteams. Nadat de Oranje-mannen gisteren nog bijna voor een verrassing zorgden tegen het als vierde geplaatste Australië, werd vandaag in de tweede ronde kansloos verloren van het als derde ingeschaalde Frankrijk (0-3).

Doordat bondscoach Lucas Buit zijn vermoeide kopman Laurens Jan Anjema tegen de sterke Fransen op de bank hield, was de nederlaag van Nederland snel te verklaren. Rene Mijs had in zijn openingspartij weinig in te brengen tegen de geroutineerde Renan Lavigne, de nummer 38 van de wereld, en ook interim-kopman Piedro Schweertman was snel uitgespeeld tegen Gregory Gaultier, die op de mondiale ranglijst de tweede plek inneemt. De nederlaag van Sebastiaan Weenink tegen Julien Balbo, de mondiale nummer 53, was vervolgens niet meer van belang.

Door de nederlaag tegen Frankrijk kan Nederland nog maximaal negende worden op het WK in het Deense Odense. In de strijd om de troostprijzen neemt Nederland het op tegen de verliezer van de partij tussen Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Deze twee ploegen komen later nog in actie.