Barrichello mogelijk naar Williams in 2010

Peterselieman
Er bestaat een reële kans dat Rubens Barrichello volgend seizoen in de Formule 1 voor Williams zal gaan rijden. Dit maakt de weg vrij voor Nico Rosberg om de omgekeerde weg naar Brawn GP te bewandelen. Volgens Autosport.com is een deal in de maak.

Barrichello staat momenteel tweede in het Formule 1-wereldkampioenschap op vijftien punten van teamgenoot Jenson Button. Hij heeft de races in Valencia en Italië op zijn naam geschreven en behaalde dit seizoen vele podiumplaatsen. Daarom wil de 37-jarige Braziliaan zijn carrière met nog een seizoen verlengen.

Bij Brawn zal zijn contract ondanks de goede prestaties waarschijnlijk niet verlengd worden. Daarom aast Williams op de ervaren coureur, omdat het Rosberg waarschijnlijk ziet vertrekken. Volgend jaar wil het Britse team naast een ervaren coureur het talent Nico Hülkenberg vastleggen. Barrichello zou dan de auto moeten ontwikkelen en daarnaast zich over de rookie moeten ontfermen.

Toch lijkt een toekomst van Barrichello bij Brawn GP nog niet helemaal uitgesloten, want het team uit Brackley heeft nog geen overeenkomst met Jenson Button voor 2010 gesloten. De Brit eist van de renstal meer geld omdat hij dit seizoen vrijwel zeker de nieuwe wereldkampioen zal worden en voor het huidige seizoen veel loon had ingeleverd om de redding van het team mogelijk te maken.

Naast Barrichello en Hülkenberg worden er nog meer coureurs bij Williams genoemd voor volgend seizoen. De belangrijkste daarvan zijn BMW Sauber-coureurs Nick Heidfeld en Robert Kubica. Laatstgenoemde lijkt echter naar Renault te verkassen.