[K1] Resultaten Final 16 Seoul

Denny (nyny83)
26 september vond in Seoul het K1 Final 16 evenement in Seoul plaats. Hieronder kun je een kort verslag van alle wedstrijden lezen.

Peter Aerts vs Alistair Overeem

Alistair Overeem domineerde de wedstrijd eigenlijk vanaf het begin. Met explosieve stoten, snelle knietjes en handige worpen waarmee hij Aerts regelmatig op de grond gooide won hij uiteindelijk op punten van The Lumberjack, die het vooral conditioneel zwaar leek te hebben.

Badr Hari vs Zabit Samedov

Ook deze partij was vooral eenrichtingsverkeer. Badr Hari buitte zijn lengte goed uit en vocht gedisciplineerd. Uiteindelijk won hij al in de eerste ronde door een stoot op de lever van Samedov, die daarna niet meer opstond.

Remy Bonjasky vs Melvin Manhoef

Manhoef had een aparte strategie uitgedacht, aangezien hij al tweemaal van Bonjasky verloor. De veel kleinere Manhoef hield afstand en probeerde Bonjasky uit de tent te lokken, waar men zou verwachten dat hij gezien zijn nadeel in lengte juist dichtbij zou willen vechten. The Flying Dutchman bleef echter geduldig zijn punten scoren en was in de laatste ronde duidelijk de sterkere met zijn vele low kicks. Uiteindelijk won hij daardoor op punten.

Semmy Schilt vs Daniel Ghita

Ghita kwam sterk uit de startblokken en wist Schilt zelfs eventjes aan het wankelen te brengen in de eerste ronde. De tweede ronde was echter duidelijk voor Schilt, die enkele rake stoten op het hoofd wist uit te delen. In de derde ronde ging Ghita tweemaal neer na een tegenaanval op het hoofd waarna de wedstrijd beslist was. Hij wist de wedstrijd nog uit te vechten maar verloor duidelijk op punten.

Errol Zimmerman vs Glaube Feitosa

De eerste ronde begon Zimmerman over het algemeen sterker en aggressiever, maar Feitosa wist halverwege de ronde wel enkele rechterstoten op het gezicht uit te delen. Hierna dwong Zimmerman de al 36-jarige trappenspecialist echter tegen de touwen waardoor de eerste ronde voor Zimmerman was. In de tweede ronde was er weer een overwicht voor Zimmerman terwijl de trappen van Feitosa achterwege bleven. In de derde ronde leek Feitosa goed terug te komen met enkele hoge en lage trappen, en Zimmerman wachtte teveel af waardoor de derde ronde voor Feitosa was. Gelukkig voor de 23-jarige man uit Curacao was er geen beslissingsronde nodig, want hij leek het conditioneel zwaar te hebben aan het einde van de wedstrijd.

Jerome LeBanner vs Musashi

Musashi vocht zijn afscheidswedstrijd, maar kwam eigenlijk geen moment in aanmerking voor de overwinning. LeBanner speelde met Musashi, maar leek hem niet neer te willen halen in zijn afscheidswedstrijd. In de laatste ronde leek Musashi brutaal alsnog terug te komen, maar dat was het signaal voor de Fransman om dan toch voluit te gaan. Dit resulteerde in een knockdown van de Japanner. Hij wist de wedstrijd nog wel uit te vechten, maar LeBanner won ruim op punten.

Ruslan Karaev vs Kyotaro

Karaev was vanaf het begin direct de betere en joeg Kyotaro, die wordt gezien als opvolger van Musashi, door de ring. De eerste ronde was daardoor duidelijk voor Karaev. Ook in de tweede ronde bleef Kyotaro vrij passief waardoor het de laatste ronde alles of niets was voor de Japanner. Ook in de derde ronde wist hij echter niet te overtuigen waardoor de overwinning op punten naar de Rus ging.

Ewerton Teixeira vs Singh Jaideep

In deze partij waren twee extra rondes nodig omdat de beide vechters dusdanig passief vochten dat er geen beslissing genomen kon worden. Uiteindelijk vond de jury dat Teixeira de winnaar was van deze matige partij, die door het publiek met boegeroep beloond werd.

De finaleronde met de 8 winnaars vindt plaats op 5 december in het Japanse Yokohama