Alonso: "Auto competitief genoeg voor podium"

RowanF1
ernando Alonso wil dit weekend zijn eerste podium van het seizoen behalen tijdens de Grand Prix van Singapore. De Spanjaard verwacht dat zijn Renault competitief genoeg is.

"De auto doet het goed op de meeste circuits, dus denk ik dat we competitief genoeg zullen zijn om dicht bij het podium te komen. Dat zal meteen mijn streefdoel zijn komend weekend", vertelde Alonso.

Technisch directeur Bob Bell zei dat het team de auto van een aantal grote updates heeft voorzien, ondanks dat ze zich al focussen op de auto voor volgend jaar: "We hebben wat ontwikkelingen gepland voor de rest van het seizoen. Niets indrukwekkends, maar het zijn toch upgrades die al in de produktiefase zitten. De grootste ontwikkelingen voorzien we nu op de R30 om tijdig klaar te staan voor het seizoen 2010."

De man in de tweede auto van het Franse merk, Romain Grosjean, wil in Singapore zijn eerste punten gaan scoren: "Ik wil dit weekend een sterke prestatie neerzetten zowel tijdens mijn vrije trainingen, de kwalificaties en de race. Tijdens de kwalificaties zal ik proberen dichter bij Fernando te geraken en hopelijk kan ik wat punten scoren tijdens de race."