[WK] Cancellara wil dubbel

Frank (franklop)
Fabian Cancellara is de grote favoriet voor de tijdrit op het wereldkampioenschap aankomende donderdag. De tijdrit is echter niet het enige doel van de Zwitser, die in eigen land ook wil uitblinken tijdens de wegrit.

Vooraf klinkt Spartacus ambitieus: "Ik aas op twee keer goud. Maar één keer zou ook al heel mooi zijn. Als je goed getraind bent zijn de twee dagen rust tussen de beide races voldoende. En je moet in mentaal opzicht ook sterk zijn." De renner van Saxobank kende alvast een goede generale voor het WK tijdrijden. In de Vuelta won hij zowel de proloog, als de eerste lange tijdrit.

In Mendrisio zal Cancellara gesteund worden door vele supporters, maar dit beschouwd niet als negatief. "Ja, er zal druk zijn van de supporters, maar dat ben ik gewend. Ik doe mijn best, maar ik ben geen machine. Iedereen denkt, dat de tijdrit al een gelopen race is. Maar er kan onderweg van alles gebeuren.". Dat Cancellara goed met de druk om kan gaan bleek eerder dit jaar, toen hij de ronde van Zwitserland op zijn naam schreef.