Sutil wil verlengen bij Force India

Peterselieman
Als het aan Adrian Sutil ligt dan rijdt hij volgend seizoen in de Formule 1 wederom bij Force India. De renstal begon dit seizoen achteraan de grid, maar wist zich spectaculair te verbeteren met een tweede plaats van Giancarlo Fisichella in België als hoogtepunt.

De Duitser zelf ging een race later in Italië vanaf de eerste rij van start om uiteindelijk op plaats vier terecht te komen. "Ik heb hier een optie lopen en het is hier nu goed vertoeven. Wanneer het succes komt, wordt het team hechter," zei Sutil tegen Autosport.

"Ik heb het naar mijn zin hier en met het succes komen ook de lachende gezichten. Dus ik denk wel twee keer na als ik het team wil verlaten," meldde de Duitser die eerder nog wel eens wilde crashen.

Simon Roberts, directeur van de operationele zaken bij Force India, denkt dat Sutil veel vertrouwen getankt heeft met zijn prestaties in Italië. "Ik denk dat het hem op veel manieren geholpen heeft. Hij kwam makkelijk in Q3 en daarin ging het erg goed, dus ik denk dat hij veel zelfvertrouwen opgedaan heeft. Daarna heeft hij een tijdje op P2 gereden en uiteindelijk als vierde gefinisht, dat is fantastisch."