Serieuze gesprekken tussen Contador en Lefevere

Sjors (Sj0rSz)
De kans is groot dat Alberto Contador in 2010 niet meer bij Astana rijdt. Het contract van de Spanjaard loopt nog één seizoen door, maar de renner lijkt de Kazachse formatie zo snel mogelijk te willen verlaten.

Een aantal ploegen zijn de revue inmiddels gepasseerd. Caisse d'Erpagne wilde geen zak geld op tafel leggen. Team Garmin en Liquigas zouden dit wel willen doen, maar momenteel is Quick-Step het meest concreet voor Contador. Toch heeft de Belgische ploeg niet de financiële middelen om een eventuele komst te beklinken.

Eerder werd nog gemeld dat Contador afgelopen weekend een keuze zou maken, maar daar is vooralsnog niets van gekomen. Wel is er nog steeds contact met Quick-Step. "Ons laatste contact dateert van vrijdag en de gesprekken zijn erg concreet," liet Patrick Lefevere, ploegleider van Quick-Step, aan Het Nieuwsblad weten.

"We hebben permanent contact. Ik heb al twee keer onderhandeld met de manager van Contador. En ik heb al twee gesprekken gehad met Contador zelf. Op dit moment is weinig mogelijk," vervolgt Lefevere, die tevens aangeeft dat de huidige situatie in de toekomst nog wel zal veranderen. "Het is afwachten wat de UCI doet met de ProTour-licentie van Astana. Als de licentie niet wordt verlengd, bieden zich mogelijkheden aan."

Toch zal Lefevere in dat geval nog even moeten wachten. De UCI doet pas op 20 oktober uitspraak in de zaak rondom de licentie van Astana. Maar de vraag blijft natuurlijk of Quick-Step de komst van Contador, en eventuele knechten, kan financieren. "Voor een renner van zijn niveau wil elke sponsor een inspanning doen. Ik reserveer in mijn ploeg ook vijf plaatsen voor renners die hij wil hebben. Het eendagswerk blijft ook in de toekomst belangrijk. Waarom zouden we niet op twee sporen kunnen rijden? Dat deden we dat vroeger met Mapei toch ook?"