'Ronaldinho denkt aan einde carrière'

Niels (DerMeister)
De loopbaan van Ronaldinho, ooit Wereldvoetballer van het Jaar, verkeert al tijden in een neerwaartse spiraal.

Kijkend naar het huidige spel van Ronaldinho doet niets meer denken aan de voetballer die enkele jaren geleden nog de grote ster was van FC Barcelona. Zijn prestaties bij het Italiaanse AC Milan vallen tot nu toe zwaar tegen.

Bij de rossoneri is men dan ook erg ontevreden over wat de 29-jarige Ronaldinho laat zien en de Braziliaanse bondscoach Dunga lijkt in hem geen optie meer te zien voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Het Spaanse medium Sport speculeert zelfs over een mogelijk einde van de loopbaan van Ronaldinho na dit seizoen.

Van Ronaldinho werd dit seizoen veel verwacht bij Milan, dat sterspeler Kaká zag vertrekken naar Real Madrid. De aanvaller kan zijn landgenoot echter niet doen vergeten, iets wat de fans van de rossoneri hem kwalijk nemen.

Volgens het Braziliaanse radiostation Jovem Pan is het niet de eerste keer dat Ronaldinho erover denkt zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Tijdens zijn laatste seizoen bij Barcelona zou hij reeds met deze gedachte hebben gespeeld. Zijn broer en zaakwaarnemer Roberto de Assis zou hem destijds nog op andere gedachten hebben gebracht. Nu succes bij Milan echter uitblijft en het WK er niet in lijkt te zitten zou Ronaldinho er weer over denken om er de brui aan te geven.