Piquet jr.: "Het spijt me"

RowanF1
Nelson Piquet jr. heeft zijn excuses aangeboden voor zijn betrokkenheid rondom een schandaal wat zich heeft afgespeeld rond de GP van Singapore. Nelson Piquet jr. De Braziliaan hoopt nog wel op een herkansing van Renault.

Piquet werd niet door de FIA gestraft omdat hij het geheel aan het rollen heeft gebracht. In een statement heeft hij nu laten weten blij te zijn dat de zaak achter de rug is."Ik ben opgelucht dat het FIA-onderzoek nu gedaan is", zei hij. "De mensen aan het roer bij Renault hebben, net als ik, besloten dat het beter is dat de waarheid gezegd wordt. Het belangrijkste is nu dat dit nooit weer gebeurt."

"Briatore was mijn manager en mijn teambaas. Hij had mijn toekomst in zijn handen, maar het kon hem weinig schelen. Ten tijde van de Grand Prix van Singapore had hij me geďsoleerd en me tot het laagste punt in mijn carričre gedreven. Nu ik niet meer in die situatie zit, kan ik niet geloven dat ik er aan heb meegewerkt, maar toentertijd kon ik het niet weigeren. Als ik nu de reactie van Briatore hoor naar aanleiding van mijn ongeluk en naar zijn opmerkingen richting de pers in de afgelopen weken, is het duidelijk dat hij me enkel gebruikte om belachelijk te maken."

"Ik realiseer me dat ik mijn loopbaan weer vanaf nul moet opbouwen. Ik kan alleen maar hopen dat een team ziet hoezeer ik ben onderdrukt ben bij Renault en me een kans wil geven om mijn beloftes in de Formule 3 en GP2 waar te maken. Wat ik kan verzekeren, is dat er geen coureur in de Formule 1 is die zo vastberaden is om zichzelf te bewijzen."

"Ik wil graag mijn excuses herhalen aan iedereen die in de Formule 1 werkt (inclusief de vele goede mensen bij Renault), aan de fans en aan de FIA. Ik verwacht niet dat me direct vergeven wordt, maar men kan nu in ieder geval zijn conclusies trekken naar aanleiding van de waarheid", besloot Piquet.