Jol: "We hadden ook kunnen verliezen"

RowanF1
Met een teleurstellend gelijkspel opende Ajax donderdagavond de groepsfase van de Europa League. FC Timisoara kwam voor een punt en kreeg wat het wilde, zag ook Martin Jol.

"Wat wij verwacht hadden en gezien hadden is eigenlijk ook uitgekomen", zei Jol op de persconferentie. "Desondanks hoop je dat je toch de mogelijkheden krijgt. Dat hoeven er geen veertig te zijn, meestal een paar. Die hebben we niet benut."

"De eerste helft was eigenlijk defensief en opbouwend gezien perfect, maar voorin misten we gewoon een beetje raffinement om die twee linies van vier open te breken", vervolgde Jol. "In de tweede helft gingen we een beetje speculeren op de winnende treffer en die kon ook nog vallen, zoals dat moment met Sulejmani, maar dan mis je ook klasse."

"Toch weet ik uit ervaring dat je dit soort wedstrijden ook kan verliezen. Dat is het enige positieve dat we dat dan niet hebben gedaan. Aan de andere kant, als je in zo’n groep speelt moet je de punten pakken anders kun je problemen krijgen. Je kunt stellen dat zij hun reputatie waargemaakt hebben en dat wij dat Europees niet hebben kunnen doortrekken", besloot de oefenmeester.