Uitslag sc Heerenveen - Sporting Lissabon

Sally (Tessa)
Vanavond begon om 19:00 uur de wedstrijd sc Heerenveen - Sporting Lissabon in de Europa League. Hieronder vind je de uitslag en de karakteristieken.

In een matig gevuld Abe Lenstra Stadion begon Sporting erg voortvarend. In de eerste minuut stond Heerenveen-doelman Martin Lejsal al tweemaal in de weg bij pogingen van Liédson en Matias Fernandez. De Portugese gasten stoorden de opbouw van de Friezen vroegtijdig en enkel via counters kon Heerenveen voor het eigen doel wegkomen. Roy Beerens was al gevaarlijk via een uitbraak, maar Gerald Sibon scoorde na twaalf minuten de 1-0 na een voorzet van Goran Popov.

Met de voorsprong op zak begon Heerenveen wat beter te voetballen, totdat Sporting na zeventien minuten via Liédson al langszij kwam. Hij mikte een rebound na een afstandschot van João Moutinho achter Lejsal: 1-1. De bezoekers behielden na de gelijkmaker het betere van het spel en het meeste balbezit.

Nochtans leek Heerenveen opnieuw op voorsprong te komen toen Paulo Henrique met een stift de bal in het doel leek te werken. De nieuw ingevoerde vijfde en zesde officials, die achter het doel plaatsnamen, oordeelden dat zijn poging de lijn niet had gepasseerd. Een minuut later was het aan de andere kant via Liédson wel raak: 1-2.

Ook direct na rust kreeg de Sporing-aanvaller een grote kans op aangeven van Moutinho. Heerenveen herpakte zich echter in het vervolg van dat bedrijf en ging met drie man achterin voetballen. De thuisploeg speelde voorspelbaar voetbal en Sporting kon gemakkelijk stand houden.

Heerenveen werd minder slordig, maar eigenlijk uit het niets scoorde het elftal van Jan de Jonge de gelijkmaker. Michael Dingsdag krulde een vrije trap uitstekend achter Rui Patricio, waardoor de spanning in de slotfase om te snijden bleef. Met in het achterhoofd de wedstrijden die Twente en AZ afwerkten tegen Sporting, kreeg ook Heerenveen in de slotfase een treffer om de oren. Liédson completeerde zijn hattrick en schoot de gasten naar een overwinning.


Karakteristieken

sc Heerenveen - Sporting Lissabon 2-3
12’ Sibon (assist: Goran Popov) 1-0
17’ Liédson 1-1
40’ Liédson (assist: Mati Fernández) 1-2
77’ Dingsdag 2-2
88’ Liédson (assist: João Moutinho) 2-3

Toeschouwers: 26.000
Scheidsrechter: Nikolaev (Rusland)
Stadion: Abe Lenstra Stadion (Heerenveen)
Gele kaart: Assaidi (sc Heerenveen), Miguel Veloso (Sporting Lissabon)


Opstellingen

sc Heerenveen: Lejsal, Goran Popov (Viktor Elm/51), Breuer Dingsdag, Bak Nielsen, Grindheim (Assaidi/73), Losada, Svec, Beerens, Sibon (Papadopulos/86), Paulo Henrique

Sporting Lissabon: Rui Patrício, Marco Caneira, Anderson Polga, Daniel Carriço, Abel, Vukcevic (Tonel/89), Mati Fernández (Angulo/82), Miguel Veloso, João Moutinho, Liédson, Yannick Djaló (Hélder Postiga/62)