[SilkWay] G. de Rooy gewond terug uit Ashkabad

Jorn (existenz)
Gerard de Rooy is gewond teruggekeerd uit de Silk Way-rally. De coureur kwam in de laatste special stage in de problemen en kreeg hierdoor last van zijn rug.

Nadat de vrachtwagen na ongeveer tien kilometer rijden in de special stage een sprong maakte volgde een klap. De klap schoot bij Gerard de Rooy echter meteen in zijn rug ondanks dat de coureur deze klappen bijna dagelijks te verduren kreeg. Hierop is de Nederlander afgevoerd met de helikopter naar het bivak waar de artsen de eerste röntgen foto's maakten. Op deze foto's was helaas niets te zien en is de coureur afgevoerd naar het ziekenhuis in Ashkabad.

In het staatziekenhuis is De Rooy volledig onderzocht, maar er was niets direct te vinden. Er heerste onder de organisatie grote paniek omdat één van de grote namen uit de rally gewond was geraakt, hierdoor werd zelfs de minister van Volksgezondheid ingeschakeld om te zorgen dat alles vlekkeloos verliep.

Momenteel is De Rooy weer in Nederland en wordt hij verder onderzocht in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Om eventuele verdere schade te voorkomen ligt de coureur momenteel plat in bed met een gipskorset. Volgende week volgt waarschijnlijk de uitslag van de onderzoeken.