Obama: "Chicago klaar voor OS 2016"

Sally (Tessa)
President van de Verenigde Staten Barack Obama verleent zijn steun aan de stad Chicago om de Olympische Spelen van 2016 binnen te slepen.

"Chicago is er klaar voor en de mensen zijn er klaar voor. Wij willen deze Spelen", aldus de president in een toespraak gisteren. Obama zal echter niet naar Kopenhagen afreizen als daar op 2 oktober aanstaande het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal besluiten in welke stad de Spelen in 2016 gehouden zullen worden. De vrouw van de president, Michelle, zal deze taak op zich nemen.

Chicago is naast Madrid, Tokyo en Rio de Janeiro in de race om de Spelen te organiseren. De burgemeester van Chicago, Richard Daley, denkt dat de aanwezigheid van de First Lady wel goed zal doen: "Ze zal een uitstekende representant zijn voor de Verenigde Staten. Het zal helpen dat ze zelf uit Chicago komt."

In het verleden is gebleken dat het zenden van een belangrijke afgevaardigde helpt. Toenmalig premier van Groot-Brittannië Tony Blair was aanwezig in 2005 op het moment dat de Spelen van 2012 aan Londen werden toegewezen. Ook de Russische premier Vladimir Poetin was er in 2007 bij toen Sochi voor 2014 de Winterspelen kreeg.