Standard-coach Bölöni is ontgoocheld

Sally (Tessa)
Het Belgische Standard Luik kende woensdag een droomstart in de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal. Al na vijf minuten stonden Les Rouches met 2-0 voor.

Een overwinning leverde het de kampioen van België echter niet op. Arsenal zette na rust de zaken recht en verliet Sclessin uiteindelijk met een 2-3 zege. Standard-trainer Laszlo Bölöni was na afloop ontgoocheld over het eindresultaat.

[i]"Met meer mentale kracht had er meer in gezeten. Misschien was het dan anders gelopen. Mijn spelers zaten mentaal geblokkeerd," tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Bölöni. "De 2-1 net voor de rust heeft ons een zware klap bezorgd. Dat is heel jammer. Ik zou de fase van die 2-2 nog eens moeten zien om te oordelen of het handspel was. Toch hebben we goed gespeeld en hen verrast. Jammer dat de collectieve kracht in de tweede helft verdween. We kwamen klasse te kort."

De afwezigheid van captain Steven Defour speelde volgens de Roemeen een negatieve rol voor Standard. "We misten frisheid op het middenveld. Wat mijn spelers geleerd hebben? Dat de Champions League een competitie van passers is. En dat mentale frisheid een vereiste is. Met meer durf had er meer in gezeten. Ik kan niet tevreden zijn en steek me niet weg achter de sterkte van Arsenal."