Koeman: "Hadden minimaal een punt moeten halen"

Peterselieman
Het debuut van AZ in de Champions League liep woensdag teleurstellend af. In Griekenland leed de formatie van trainer Ronald Koeman een onnodige 1-0 nederlaag tegen Olympiakos Piraeus.

Vanzelfsprekend was Koeman na afloop niet blij met het resultaat. De coach vond het verlies niet nodig. "We hebben redelijk makkelijk controle gehouden over de wedstrijd. Door één onzorgvuldig moment verlies je de wedstrijd," vertelde de coach aan de aanwezige pers. "We leden voorin veel slordig balverlies. Er was weinig vastigheid."

Zijn spelers verweet hij niets. "De jongens zitten kapot. Ze hebben er alles gedaan. Wij hebben weinig weggegeven. Zij ook niet, maar één moment is kennelijk voldoende. We hadden minimaal een punt moeten halen."

AZ debuteerde woensdag in het kampioenenbal. Koeman: "Ik merkte dat de jongens gespannen waren. Maar die ervaring op dit niveau krijg je alleen door wedstrijden te spelen. Het is jammer dat de beloning dan uitblijft. Het had een stimulans geweest als we hier een resultaat hadden behaald. Maar ik kan het elftal niets verwijten."

Ondanks de nederlaag is er volgens Koeman geen enkele reden voor AZ om te panikeren. "Uit de komende twee thuisduels zullen we minstens vier punten moeten halen om in de race te blijven voor de tweede plaats in de groep."