Jordan: "Ik sta versteld"

Peterselieman
Oud-Formule 1-teambaas Eddie Jordan is zeer verbaasd dat Renault in de Grand Prix van Singapore vorig jaar Nelson Piquet jr. gevraagd heeft opzettelijk te crashen. Daarom snapt de Ier de beslissing van Renault om Flavio Briatore en Pat Symonds de laan uit te sturen wel.

Jordan werkt momenteel voor de BBC als analist en heeft op de Britse zender zijn visie op het schandaal gegeven. "Als dit vorige week zou zijn gebeurd, zou ik zeer verbaasd zijn geweest, maar na afgelopen weekend in Monza te zijn geweest, komt dit als een minder grote verrassing. De FIA lijkt over onweerlegbaar bewijs te beschikken dat de beschuldigingen waar zijn. Ik weet niet hoe het precies in het persbericht staat, maar het lijkt erop dat Renault ze gewoon heeft ontslagen. Hun positie was onhoudbaar geworden."

De Ier kan zich bijna niet voorstellen dat de belangen in de sport zo hoog oplopen dat tot competitievervalsing wordt overgegaan. "Ik heb er maandag nog met Damon Hill over gesproken en we stonden allebei versteld van dit verhaal. Hoe kun je een coureur vertellen dat hij moet crashen als hij zijn stoeltje wil houden? Dat is volslagen belachelijk. Er zijn mensen die het team ervan beschuldigen dat zij al een keer eerder de veiligheid van een coureur in gevaar hebben gebracht, met de pitbrand van Jos Verstappen. Toen zou het team met de brandstofslang en de filters hebben geknoeid. Misschien zouden we dus helemaal niet zo verrast moeten zijn."