Lensky vindt voetbalwereld helemaal niets

Sally (Tessa)
Jacob Lensky is sinds dit seizoen de linksback van FC Utrecht. De voetballerij is echter niet een wereldje waarin de Canadees graag vertoeft.

In een interview met Voetbal International is Lensky zeer kritisch op alles wat er rondom de sport zelf gebeurt. "Tactisch is het interessant, bovendien zit er vrij veel vaart in en zijn volle stadions gaaf," zegt de 20-jarige back. "Maar het wereldje eromheen haat ik verschrikkelijk."

Lensky heeft helemaal niets met de voetbalwereld. "Het is volledig verziekt. Bijna iedereen gedraagt zich conservatief, je mag niet anders zijn. Ik ben wél anders en dat vinden de mensen raar." De Canadees doet dan ook geen moeite zijn mening te verbergen. "Ik sluit me op de club af van de rest. Niemand kent me echt. Maar voetballers zijn niet mijn types. Mijn grootste ergernis? Iedereen is hetzelfde."

"Allemaal houden ze van videogames, hebben ze de haren netjes met gel in model en als de een iets heeft, wil de ander dat ook. Puur kuddegedrag. Ik vind het vreselijk." In Nederland speelde Lensky ook voor Feyenoord, maar een fijne tijd was het volgens hem bepaald niet in Rotterdam. "Ik was een spontane en open jongen, maar teamgenoten hebben me bewust beschadigd. Zelfs zij van wie ik dacht dat ze mijn vrienden waren, hebben me gebruikt."

"Elke dag weer werd ik alleen maar weggehoond, terwijl ik me probeerde te bewijzen. Door beroemde spelers, jongens met een grote staat van dienst. Elke bal vonden ze shit, en telkens weer vroegen ze waarom ik niet gewoon weg kon gaan. Dan waren ze van me af."