Robben: "Moet nog spelritme opdoen"

Sally (Tessa)
Tegen Maccabi Haifa stond Arjen Robben wederom in de basis bij FC Bayern München. Waar hij in de voorbereiding van zijn vorige club Real Madrid niet veel aan bod kwam, speelt hij bij Bayern veelvuldig.

Het feit dat hij bij Real weinig heeft gespeeld afgelopen zomer voelt Robben nog wel, zo vertelde hij in Israël aan UEFA.com. "Ik moet er nu aan gaan wennen om veel wedstrijden te spelen," aldus Robben. "In de voorbereiding bij Real Madrid heb ik niet zoveel gespeeld. Nu heb ik drie keer 80 tot 90 minuten gespeeld in zes dagen, dus dat voelde ik wel tijdens de wedstrijd."

Om een belangrijke rol te kunnen gaan spelen bij Bayern, zal Robben simpelweg veel wedstrijden moeten spelen. "Ik moet hier gewoon doorheen en weer ritme opdoen," vertelt de linksbuiten. "Dan kan ik laten zien dat ik belangrijk kan zijn voor het team."

Bayern trok in de tweede helft van de Champions League-wedstrijd tegen Haifa naar zich toe door doelpunten van Daniel van Buyten en Thomas Müller (twee keer). Robben: "Het was erg warm, maar dat gold voor beide teams. Misschien zijn zij er meer aan gewend om in dit weer te spelen. Ik denk dat het wel een rol speelde. Met name in de tweede helft voelde ik de hitte en raakte ik wat vermoeider dan normaal."