Mercedes: "We houden deal met McLaren"

Peterselieman
Motorenfabrikant Mercedes heeft geen plannen om het Formule 1-team van McLaren te verlaten. Het Duitse automerk steunt het Britse team al sinds 1995 en behaalde vele successen. Toch zal de samenwerking gaan veranderen omdat Mercedes Brawn GP op zal gaan kopen.

McLaren en Mercedes hebben nog een overeenkomst tot eind 2011 en deze zal volgens Daimler-baas Dieter Zetsche gewoon voortgezet worden. "De samenwerking beëindigen is geen optie, maar we kunnen wel een andere relatie krijgen," zei Zetsche tegen autocar.co.uk.

De Duitser voegde er wel aan toe dat in de komende jaren de kosten in de Formule 1 behoorlijk omlaag moeten wil een verlenging van de deal met McLaren er in zitten. Wij willen significant lagere budgetten zien en veranderingen van de regels." Zetsche lijkt er op te wijzen dat McLaren veel minder steun kan verwachten en de samenwerking zich vanaf 2012 beperkt tot die van een klantenteam.

De Daimler-baas geeft in het interview toe dat de samenwerking met McLaren op een lager pitje komt te staan, doordat de Britse fabrikant een eigen superauto maakt. "We hadden lange tijd geen overeenstemming over straatauto's, maar nu hebben we een oplossing gevonden. We doen er niet aan mee," zei Zetsche die de eigen superauto van Mercedes onthulde.